неділю, 6 травня 2018 р.

Logo 
Marvel Comics або Marvel Publishing, Inc. — нью-йоркська компанія, яка спеціалізується на видавництві коміксів і суміжних їм носіїв. Належить Marvel Entertainment, Inc, що, у свою чергу, є дочірньою компанією The Walt Disney Company.
Marvel відома завдяки таким коміксам, як «Фантастична четвірка» ( Fantastic Four), «Людина-павук» ( Spiderman), «Неймовірний Халк» ( Incredible Hulk), «Люди Ікс» (X-Men) та інші. Більшість персонажів коміксів Marvel існують у вигаданому всесвіті під назвою Всесвіт Marvel (Marvel Universe); екшн відбувається у таких реальних містах як Чикаго, Нью-Йорк і Лос Анджелес.
Відділ коміксів у компанії відкрився у 1939 році як Timely Publications, і до 1950-х став загально відомим як Atlas Comics. Сучасного вигляду Marvel набула у 1964 році, з реалізацією Фантастичної четвіркита інших супер-героїв, створених Стеном Лі, Джеком Кірбі, Стівом Дітко й іншими. Marvel з того часу став найбільшим американським видавцем коміксів, залишивши позаду свого давнього конкурента DC Comics.
31 грудня 2009 року The Walt Disney Company придбала Marvel Entertainment за $ 4,240 мільярди.

2 коментарі: